Hoe ga je om met ergernissen binnen je relatie?

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Hoe ga je om met ergernissen binnen je relatie?

Post by Relatieruimte »

Er bestaat geen relatie zonder dat er ergernissen zijn. Een toiletbril die omhoog blijft, kleren die nooit in de wasmand liggen en de openstaande tube tandpasta zijn slechts enkele voorbeelden van kleine ergernissen binnen een relatie. Maar het is belangrijk hoe je met deze ergernissen om gaat. Het is noodzaak voor de levensduur van je relatie om op de juiste manier met deze ergernissen om te gaan. Anders kan klein punt uitgroeien tot een groot probleem in je relatie. De omgang met ergernissen kan je relatie redden, of juist de doodsteek zijn voor je relatie.

In het begin van jullie relatie zijn de ergernissen gemakkelijk over het hoofd te zien. Dit veranderd echter wanneer de tijd vordert. Je gaat je steeds meer irriteren aan de kleine dingen. Hoe je hiermee omgaat is heel belangrijk. Zo is het belangrijk om eerst te accepteren dat je partner deze dingen vaak doet. Een ergernis is namelijk pas een ergernis wanneer het vaak gebeurt.

Relativeer
Accepteer en relativeer. Hoe erg is het werkelijk om de toiletbril naar beneden te doen? Er zijn veel ergere dingen in het leven. Maak je niet druk om de kleinste dingen.

Zoek naar een oplossing
Zoek een oplossing. Laat je partner de tandpasta telkens open staan? Gebruik dan gewoon je eigen tube tandpasta. Gooit je partner zijn vieze kleding altijd in dezelfde hoek van de kamer? Zet daar een mooie wasmand neer! Dit kan al helpen bij vele soorten ergernissen.

Praat
Leg je partner uit waarom je je irriteert aan zijn of haar gedrag. De toiletbril die telkens omhoog staat is vervelend omdat het onhygiënisch is. Probeer hem uit te leggen dat je het niet leuk vindt dat hij of zij bepaalde dingen doet.

Wat doe jij?
Hoe ga jij om met de irritaties van je partner? Houd je hier rekening mee? Gedrag is aan te leren, dus doe je best om je gedrag te veranderen als je weet dat je partner zich aan jouw gedrag irriteert. Dit werkt natuurlijk twee kanten op.

Focus op de positieve kanten
Het is belangrijk om de goede kanten van je partner te zien. Focus niet op de dingen die je partner verkeerd doet, maar focus op de dingen die je partner goed doet! Bekijk de positieve kanten! Wat voor lieve dingen doet hij of zij? Wees dankbaar voor jouw levenspartner! Waardeer je partner.

Waar erger jij je aan bij je partner? En waaraan ergert je partner zich juist? Probeer je hier rekening mee te houden?

Post Reply