Waar praat je over op een eerste date?

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Waar praat je over op een eerste date?

Post by Relatieruimte »

Een eerste date kan wat ongemakkelijk aanvoelen. Over het algemeen geldt wel dat wanneer je moeite moet doen om in gesprek te blijven, of wanneer er vaak ongemakkelijke stiltes vallen, jullie waarschijnlijk geen goede match zijn. Maar je kan je natuurlijk wel afvragen wat je nu wel en niet kunt bespreken op een eerste date.

De date moet goed aanvoelen. Het moet eigenlijk niet anders zijn dan wanneer je een avond met een vriend of vriendin gezellig wat gaat doen. Natuurlijk kan het begin ongemakkelijk zijn, maar dit gevoel moet wel over gaan naar mate de date vordert.

Je kunt praten over werk, hobby's, vrienden, vriendinnen en dingen die je hebt meegemaakt. Het is ook belangrijk dat je elkaar iets beter leert kennen. Vraag dus ook naar de woonsituatie en naaste familie van je date. Zorg ervoor dat jullie allebei ongeveer even veel praten en vragen. Geen van jullie moet worden onderworpen aan een vragenvuur, maar helemaal niets vragen is natuurlijk ook erg raar.

Vermoedelijk hebben jullie al wat over elkaar gehoord of hebben jullie al wat mailtjes uitgewisseld. Tijdens de date is het leuk om terug te komen op deze mails. Heeft je date in één van de mails geschreven dat hij of zij een echte sportfreak is, vraag dan zeker van wat voor sporten je date houdt.

Complimentjes zijn altijd leuk om te ontvangen. Maar zeker ook om te geven. Geef je date dus een gemeend complimentje. Zo voelen jullie je vermoedelijk sneller bij elkaar op jullie gemak.

Waar praat je niet over?
Het is verstandig om het niet over andere dates te hebben. Niet in een negatieve zin, en ook niet in positieve zin. Dus ga je eerdere dates niet afkraken. En vertel ook niet hoe leuk je met anderen date. Het draait nu om jullie twee. Natuurlijk begin je ook niet over vorige relaties. Je ex is je ex en diegenen de grond in boren of ophemelen tegenover een potentieel nieuwe partner is geen goed idee.

Vermijd ook rare en vieze onderwerpen. Dat zijn dingen voor later in de relatie. Zeg ook niet 'ik ga even plassen'. Maar zeg 'ik ga even naar het toilet'. Vermijd vieze en gênante praatjes. Wanneer je date een gênant verhaal houdt, lach dan (niet te veel), maar ga hier verder niet op in. Begin zeker niet over een gênant moment dat je zelf hebt meegemaakt.

Bereid je gesprek en vragen voor een date niet voor. Spontaniteit is heel belangrijk. Je merkt vanzelf wel wat je van je date wil weten en je kan dit gewoon vragen!

Post Reply